Antalet avlöningsdag lån företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år

” Den första ( textmeddelanden ) inteckning var lämnade i mitten från mars 2006 , ” nämns Janne Åkerlund , en talesman för Sveriges indrivning tjänst Kronofogden , addera att första Policy samlare var skickades ut bara tre månader efteråt .

Ända sedan dess , det nummer av un – ersätts text koncept lån har skjutit i höjden : 2007 , blev Kronofogden i uppdrag att ackumulera skulder från 20.000 sådana lån , 35,9 procent beviljades till individer i åldern 18 till 25 .

” Det finns anledning vara allvar berörda om det här utveckling , ” chef för det svenska Konsumentverket , Gunnar Larsson , rådde AFP .

I helt nya låna systemet , han fordringar , har gjort det möjligt människor vanligtvis avstängda från få lån, nej – och liknande ungdomar samt andra reducerat – resultat grupper , för att låna pengar i nolltid nivå .

Men då lånen , på medeltal uppgår till 3.000 kronor , samt typiska arvode om 500 kronor och räntebetalningar50 kronor , måste även vara ersätts av en rasande hastighet bara 30 dagar .

Och borde lånen inte kommer ersätts i tid , låntagare så är ” instängd ” i en ond skuld grupp och är många fall driven till ta nya lån till betala de skyhöga räntor och sena avgifter som följer , Larsson och Åkerlund beskrivet .

” Lånen beviljas för en månad och i slutet av månaden det finns bara inte tillräckligt kassa till betala tillbaka lånet och den laddning , ” nämns Larsson , ringer på långivare till bättre deras kredit – kontroller före utlåning pengar .

Carl Rosenbaum , en talesman för Mobillan Sverige , det initialt företaget till erbjudande SMS- lån på den skandinaviska land 2006 , insisterade men den ogynnsam dom ” . överdrivna ” var

Han anmärkte att lån, som även finns i USA och flera europeiska länder , har väl – erhållits av svenskarna , berömd för hög konsumtion customes och entusiastiskt tidiga – adaptrar för helt ny teknik .

” Den enorm framgång ( för SMS- lån ) fick myndigheterna genom chock , och … de inte lär hur exakt handtag detta , ” Rosenbaum sagt , beskriva den ogynnsam dom .

Han insisterade den genomsnittet ålder av hans fast s kunder var 32 , att deras skatte situation granskades innan de fick en lån , och att affär s osäkra fordringar räntan var mindre än 2,0 procent , ” som är mycket lägre än andra företag i oprioriterade kreditmarknaden . ”

Hans kommentarer kommer sannolikt inte att lugna svenska myndigheter , som är så berörs om på out -of – hantera skuld bygga upp bland några unga och låg inkomst svenskarna att de i januari prohibitted räntebetalningar överlägsen till kostnad från initiala lånet .

Den primär risk från senaste låna systemet är att det erbjudanden folks ” till chans få kontanter verkligen , mycket snabb , där är spännande impulsiva aktiviteter utan tänkande , ” enligt Åkerlund .

Och det finns säkert mycket folk ivriga för lite snabb kontanter i den kontakt av mobiltelefon telefonknappen .

det finns mycket 30 liknande företag konkurrerar om kunder i USA nu , när lånen dök upp först i Sverige i mars 2006, medan Mobillan Sverige var ensam av på marknaden .

Marknadsföring för sms-lån lockar allt : med högt färgade annonser ger snabb kontanter i tunnelbanor , på busshållplatser och av på street , också i papper och på video .

” Ungdomar är utsätts till stam ( till konsumera ) som mycket som vuxna med full tid sysselsättning , ” sagt Dick Forslund , ekonom förbereda doktorsexamen avhandling på Stockholm högskolan av Näringsliv , påpekade att för människor som har liten eller no – inkomst , sms-lån kan se ut ett lätt fix för sina konsumtions elände .

” klar är det är enkel och snabb . De ( ungdomar ) är utför innan du tänker på de resultat , ” Amy Tran , en 20 – åriga elev , berättade AFP på Stockholms köpa centrum .

” De behov till köpa kläder , gå till den barer , restaurang , reser … just nu och kanske inte i en eller två månader , ” hon sagt .

For more information on vad är smslån check out the web site.

0

Answers


You must be logged in to post a comment.