Hur många förskott företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år

” Den första ( textning ) inteckning var lämnade i mitten från mars 2006 , ” sa Janne Åkerlund , en talesman för Sveriges indrivning tjänst Kronofogden , inklusive den första bill samlare var skickade bara tre månader senare .

Sedan dess , det nummer av un – ersätts text meddelande lån har skjutit i höjden : 2007 , blev Kronofogden i uppdrag att insamling skulder från 20.000 sådana lån , 35,9 % varav beviljades till individer i åldern 18 till 2-5 .

” det finns anledning vara kritiskt berörda om det här utveckling , ” chef för det svenska Konsumentverket , Gunnar Larsson , informeras AFP .

I nya ge systemet , han säger , har gjort det möjligt folk vanligtvis avstängda från emot lån, nej – och liknande annan låg tillsammans med tonåringar – intäkter grupper , för att låna pengar i nolltid platt .

Men då lånen , på medeltal uppgår till 3.000 kronor , förutom typiska arvode om 500 kronor och räntebetalningar50 kronor , borde även vara ersätts av en rasande hastighet bara 30 dagar .

Och if lånen inte ersätts i tid , gäldenärer så är ” instängd ” i en brutal skuld cirkel och är flera fall tvingad till ta nya lån till belöning de skyhöga räntesatser och sena avgifter som följer , Larsson och Åkerlund beskrivet .

” Lånen beviljas för bara en månad och i slutet av månaden det finns bara inte tillräckligt pengar till betala tillbaka lånet och den laddning , ” uppgav Larsson , ringa på borgenärer till förbättras deras kredit – kontroller före ger pengar .

Carl Rosenbaum , en talesman för Mobillan Sverige , det första fast till ge SMS- lån på den skandinaviska nation 2006 , insisterade ändå att kritik ” . överdrivna ” var

Han påpekade att lån, som likaledes finns i flera europeiska länder och USA , har rätt – erhållits av svenskarna , välkänd för hög konsumtion customes och entusiastisk tidiga – adaptrar för helt ny teknik .

” Den enorm framgång ( för SMS- lån ) fångad myndigheterna genom chock , och … de inte riktigt vet vägen till handtag det , ” Rosenbaum nämns , förklarar den kritik .

Han insisterade att typisk ålder av hans företaget s kunder var 32 , att deras finansiellt situation granskades innan de förvärvat en inteckning , och att affär s osäkra fordringar räntan var mindre än 2,0 procent , ” som är mycket lägre än andra företag i oprioriterade kreditmarknaden . ”

Hans yttranden kommer sannolikt inte att lugna svenska myndigheter , som är därför berörs i fråga om att på utom kontroll skuld uppbyggnad bland några ungdomlig och låginkomsttagare svenskarna att de i januari prohibitted räntebetalningar enastående till kostnad från initiala lånet .

Den rektor fara från helt nya låna systemet är att det ger folks ” till chans få kontanter mycket , mycket snabbt , där kommer gnistor impulsiva aktiviteter utan tänkande , ” enligt Åkerlund .

Och det finns säkert mycket folk entusiastisk för lite snabb kontanter på den beröring av cell telefonknappen .

det finns några 30 liknande företag konkurrerar om kunder i USA numera , Medan Mobillan Sverige var enbart på på marknaden när lånen dök i Sverige i mars 2006 .

Annons för sms-lån lockar allt : med högt färgade annonser ger snabb kontanter i tunnelbanor , på busshållplatser samt av på väg , också i papper och på tv .

” Ungdomar är utsatta till spänning ( till använda upp ) som mycket som vuxna med full tid sysselsättning , ” sagt Dick Forslund , ekonom planering doktorsexamen avhandling på Stockholm högskolan av Näringsliv , påpekade att för människor som har liten eller no – inkomst , sms-lån kan tyckas ett lätt fix för sina konsumtions elände .

” klar är det är lätt och snabb . De ( ungdomar ) är utför innan du tänker på de effekter , ” Amy Tran , en 20 – åriga elev , informerade AFP på Stockholms shoppa centrum .

” De wish till köpa kläder , gå till den barer , matställe , reser … just nu och inte i ett par månader , ” hon nämns .

Here is more info regarding hjälp med lån review the webpage.

0

Answers


You must be logged in to post a comment.